De ideale zomer shawl

Voor de één is het heel normaal en de andere zegt ‘in de zomer draag ik minder vaak een shawl’. Ik heb gemerkt dat ik eigenlijk het hele jaar door graag een shawl gebruik. De shawl is voor mij een accessoire die iets toevoegt aan je look èn tevens praktisch is. Een win win situatie zeg maar.

In de zomer periode draag ik andere soorten shawls. Het zij kleiner van formaat (denk aan de bandana of de Boho Bandeau welke je ook als infinity tube sjaal om kan doen) of van die fijne zachte fladder lappen die zo heerlijk koel en zacht aanvoelen.

De pareo (sarong) shawl bijvoorbeeld. Deze zijn vaak gemaakt van 100% katoen en hebben ook nog eens prachtige dessins en kleuren. De stof is sterk en kan vaak gewassen worden. Ze gaat niet stuk als je haar keer op keer over je badkleding vast knoopt en er dus zomaar een kledingstuk van maakt. Easy fashion noem ik de shawls ook wel omdat je er zoveel extra’s mee kan creëren, denk aan een wikkelrok, topje of hoofddoek.

Ik noem graag nog meer voordelen van deze ideale zomer shawl. Je neemt haar overal mee naar toe, op de fiets en scooter, in de stad op het terras. Met de shawl over de schouders gedrapeerd zie je er nèt even iets meer gekleed uit. Of naar de boot en op het strand, handig om snel even over je badpak te knopen wanneer je gaat aanmeren of een strandwandeling gaat maken.

In het Lovely Scarfs assortiment vind je twee soorten pareo zomer shawls. De katoenen en de linnen met katoen kwaliteit van Otracosa bijvoorbeeld. Beide kwaliteiten zijn mooi en heerlijk draagbaar.

De stof neemt gemakkelijk vocht op en droogt snel. Zo fungeert ze opeens als handdoek. Verder draagt katoen en | of linnen koel, fijn voor je schouders en rug om te laten kalmeren na iets teveel zon op je huid. En wat dacht je van s’avonds, als het wat afkoelt. Je pakt de shawl uit je tas en draagt haar comfy als omslagdoek of wikkel nonchalant om de hals. Zo geniet je nog uren lang lekker buiten zonder het fris te krijgen.

 

EASY FASHION | STYLISH | COMFORT | SUNPROTECTION

Heel leuk, Jurianne poste van de week in haar Instagram storie een bericht waarbij ze aangaf hoe blij ze is met de shawl. Jurianne Matter  (ja zij is van die wonderlijk mooie ontwerpen van papier en textiel) schrijft:

“TOWEL, DRESS, SUNSCREEN, SCARF , SKIRT – RINSE HANG & WEAR”. Ze heeft bij mij de pareo shawl gekocht en meegenomen op vakantie naar Sardinië. De foto van de Lovely Scarfs shawl hangend aan de lijn bij haar vakantie huisje mocht ik gebruiken voor deze blog.

De shawls, vanaf €29,95 vind je online in de webshop èn in de studio winkel op de Nieuwe Brink in Bussum.

pareo zomer shawls