Kantha home plaids of wel de wonderlijke Indiase dekens. Vintage style, nieuw leven in geblazen: happy recycling

kantha home plaids

De prachtige kantha plaids zijn gemaakt van lappen katoen en sari’s. Kantha betekent letterlijk ‘verstelde stof’ in het Sanskriet. Gebruikte zachte katoenen stoffen en sari’s met de hand aan- en over elkaar vast genaaid met de bekende rijg steek. Een eeuwen oude traditie. Oude lappen hergebruiken (recyclen) en zo een ‘nieuw en praktisch’ gebruiksartikel creëren. De kantha’s worden in India gemaakt door (meestal) vrouwen die hiermee op een eerlijke manier kunnen werken en een eigen inkomen verdienen.
De Kantha home plaids zijn prachtig en allen uniek. Bewonder ze hier online of in de Lovely Scarfs studio winkel. Geen één is het zelfde en ook niet helemaal perfect, dat maakt het ook juist zo speciaal. Ook bijzonder is dat de voorzijde een ander dessin en kleurstelling heeft dan de achterkant.
In de winkel zijn meer plaids te bewonderen, deze vind je (nog) niet in de webshop. Ook zijn er de leuke katha jackets, One of a Kind, reversibel in verschillende modellen. 

 

De kantha is echt een gebruiksvoorwerp in India. En steeds meer mensen ontdekken ze hier nu ook. Je kan ze draperen over bank of bed en neerleggen op een tafeltje of kast,  maar ook als speelkleed voor de kids doen ze het goed. En wat dacht van je unieke picknickkleed, neem de kantha lekker mee naar buiten. Of leg de plaid in de hondenmand, zeker weten dat jouw lieve viervoeter hier heerlijk op slaapt.

 

 

 

Meer Kantha plaids in de winkel welke nog niet online staan