Handle with care…

Happy met je Lovely Scarfs shawl? Hier wat tips om er extra lang plezier van te kunnen hebben.

Het beste is je shawl (en kleding) alleen te wassen als het nodig is. Even luchten is vaak al voldoende, hang bijvoorbeeld s’ avonds na het dragen uit. Een nachtje buiten in de mist of in de stoom na het douchen doet wonderen.​

Goed voor je shawls zorgen betekent goed voor het milieu zorgen.

Stoffen slijten langzaam door het wassen. Als we minder vaak wassen, verlengen we dus de levensduur van de shawls. Bovendien verbruiken we dan ook minder water en energie tijdens de verzorgingsprocessen.

Als je je shawl wast doe dit dan het liefst even op de hand, wring niet teveel water uit en laat liggend drogen op een handdoek. Mocht je toch de wasmachine willen gebruiken stop dit moois dan in een waszak, gebruik heel weinig wasmiddel en kies voor het ‘handwas wolwas’ programma. Vloeibaar wasmiddel voor delicate stoffen is hierbij het beste. Oudere machines beginnen met de toevoer van koud water waardoor een shawl gemaakt van wol en of zijden ‘schrikt’ en kan gaan vervilten en of vervormen.

Opbergen

Bewaar je shawls het liefst aan kledinghangers in of aan de kast. Zo kreukt de stof nagenoeg niet en kunnen de stoffen ‘luchtig wachten tot dat je haar weer gaat dragen’. Hang hier het liefst een aantal geurkaartjes tussen om motten te weren én te vermijden dat de stoffen wat muf gaan ruiken.

Ik wens je veel plezier met je aankoop. Lekker dragen, jezelf beschermen en fijn voelen in jouw eigen prachtige Lovely Scarf…