Hèt slimme kleding stuk, de shawl. Wat kan dit kleding stuk voor jou betekenen en welke past bij jou?

Ze is onmisbaar. Ze maakt je outfit compleet, beschermt je tegen de kou en camoufleert indien nodig ook nog eens bepaalde lichaamsdelen! 

Fijn om te weten; een shawl kan buiten dat het je beschermt en comfort bied heel handig zijn om sterke punten van jouw figuur te accentueren of mindere punten te camoufleren.

Een voorbeeld: bij een wat BREDER BOVENLICHAAM kies je beter voor een shawl die recht naar beneden valt. Dat laat je optisch smaller lijken. Je gebruikt dan het effect van verticale lijnen die versmallen en verlengen. Is je BOVENLICHAAM SMAL, ga dan gerust voor grote en volumineuze shawls om wat meer ‘power, of te wel volume te creëren’. Ook shawls met prints hebben dit effect.

KLEINE BORSTEN | GROTE BORSTEN; een kleine shawl hoog in de hals geknoopt doen je borsten groter lijken. En als je wilt creëer je hiermee een uitdagend en super vrouwelijk beeld wanneer je dit draagt bij een wat dieper decolleté. Een shawl met print of een volumineuze stof zullen dit ook doen. Andersom werkt het ook: grote borsten zijn minder prominent aanwezig met een lange shawl die een rustige print heeft.

 

blog, welke shawl past bij joublog, welke shawl past bij jou

Als je een KORTE NEK hebt, neem dan een shawl die niet tè dik is, aangezien je dan nog minder van je nek ziet. Draag de shawl ook niet te strak om de hals, want ook dan verdwijnt je mooie nekje. Wanneer je de shawl wat losser draagt wordt alles wat luchtiger en kom je ook minder gesloten over. Ja, er komt zelfs een beetje psychologie bij kijken.

Zo kan je bij het dragen van de shawl een ZAKELIJKE | CLASSY STIJL creëren. Kies dan bijvoorbeeld voor een rechte | langwerpige shawl en draag zoals de Parisienne haar draagt; in de lengte dubbelgevouwen, met het uiteinde door de vouw heen. Shawls in rustige kleuren of met een geruite print passen heel goed bij deze stijl.

Wil je meer easy going over komen ga dan voor de NONCHALANTE LOOK. Kies voor een shawl welke je losjes en niet te netjes om de nek wikkelt, bijna een beetje rommelig dus. Of ga voor de stoere cowgirl manier; vouw je shawl in een driehoek, doe hem om je nek en knoop hem aan de voorkant vast. 

Wil je langer lijken of je shawl minder groot doen laten uitkomen probeer dan de volgende tip eens: ga staan en pak de (langwerpige) shawl bij één punt. Houd je arm hoog en ‘schud de stof even los’ zodat de shawl de volle lengte krijgt. Vouw eventueel met je vrije hand de andere punten wat onder elkaar zodat het wat smaller wordt en je zult zien dat de stof extra lengte krijgt. Nu kan je de shawl losjes om de nek laten hangen of éénmaal wikkelen.

Tot slot nog iets wat natuurlijk ook van belang is; kies DE JUISTE KLEUR bij je gezicht en of haarkleur. De kleur van de shawl kan heel bepalend zijn voor je uitstraling, hoe je overkomt. De kleuren die je goed staan, komen vaak overeen met de kleurkenmerken van je haar, je ogen en het pigment in je huid. Een handige truc om erachter te komen met welke shawl je nog mooier voor de dag komt: leg een shawl over je schouders en onder je kin. Kijk goed in de spiegel wat er gebeurt. Maakt het je bleek, vergroot het de eventuele kringen onder je ogen óf geeft het je net dat beetje extra?

Voor nu genoeg tips denk ik, oh nog één misschien; surf eens rond op You Tube, hier vind je zòveel inspirerende filmpjes over HOW TO WEAR THE SHAWL, Enjoy en veel plezier bij het vinden van de shawl die bij jou past.

Groet, Jessica