AFSCHEID, soms ben je ergens helemaal op je gemak, voel je dat je erbij hoort en past in het algehele plaatje. Dat was bij de kapsalon REHAIR Hair&Beauty in Bussum.

De salon waar je altijd een groot deel van de Lovely Scarfs collectie kon bewonderen en shoppen, waar ik met zòveel plezier ook als gastvrouw aanwezig was gaat helaas sluiten. Voor de eigenaresse, en inmiddels een goede vriendin, Simone een zwaar en moeilijk besluit. Sinds Juni is Simone niet meer werkzaam in de salon vanwege de diagnose borstkanker, gevolgd door een lang medisch traject. Ze gaat zich focussen op gezond en fit worden.

Door de corona was de salon niet meer zoals we gewent zijn een gezellige vrije inloop shop en kapsalon maar kwamen klanten enkel gericht op afspraak. Al die tijd konden jullie dus ook niet een shawl, stola, of haarband even komen bekijken en uitproberen of de bestelling hier afhalen.

Al een tijdje ben ik op zoek naar een plek waar ik je weer kan ontmoeten. Ik heb inmiddels mijn wensen lijstje uitgebreid met iets meer meters om een grote tafel neer te kunnen zetten waar de naai- en lock machine kan staan, de potjes textiel verf, borduurringen, garen en natuurlijk de stoffen. Wat lijkt het me heerlijk om weer creatief bezig te zijn en hiervoor de ruimte te hebben. Ik heb iets op het oog waar ik me helemaal zie zitten tussen al het moois zoals ik de Lovely Scarfs collectie dikwijls noem. Of dit gaat lukken weet ik niet, maar ik ben zeer hoopvol.

Ondertussen gaan we nu eerst een heel bijzondere en leuke tijd afsluiten. Dit weekend gaan we alles opruimen, inpakken en schoonmaken. Per 1 september is Rehair dan officieel gesloten. Maandag gaan we met het team een toast uitbrengen op SAMEN ONDERNEMEN, FRIENDSCHAP en vooral GEZONDHEID.